Hoe maak je krullen?

Stap 1
Voordat je je haar blootstelt aan hitte van stijl- of krultangen, dien je als eerst je haar te beschermen met een hitte beschermende spray. Bij voorkeur spray het in nog vochtig en schoon haar, maar het kan ook in droog haar voor extra bescherming. Ook kun je gebruik maken van een beschermend serum.

Stap 2
Zorg ervoor dat je haar goed uitgeborsteld is en alle klitten eruit zijn. Verdeel je haar vervolgens in twee delen, dat maakt het krullen gemakkelijker.

Stap 3
Bepaal wat voor krullen je wilt. Hoe groter de pluk hoe groter en losser de krul, hoe kleiner de pluk hoe klein en strakker de krul.

Stap 4
Neem de stijltang en zet de pluk er tussen, draai de tang en trek hem naar beneden. Maak een volle draai, doordat het haar door de hitte heen om de tang draait krijg je een mooie krul. Draai je de tang een kwart of voor de helft, dan krijg je een mooie slag in je haar.

Stap 5
Als de krul eenmaal zit, kan je het zo laten. Je kan met je vingers er doorheen gaan om het een beetje los te halen. Tot slot, spuit er wat haarlak in zodat je krullen mooi blijven zitten.

Tip: Wil je een volumineuze bos met krullen? Borstel, na dat je alles hebt gekruld, het haar helemaal uit en spuit er licht wat haarlak overheen.