Stijlen met de stijltang

Stap 1
Voordat je je haar blootstelt aan hitte van stijl- of krultangen, dien je als eerst je haar te beschermen met een hitte beschermende spray. Bij voorkeur spray het in nog vochtig en schoon haar, maar het kan ook in droog haar voor extra bescherming.

Stap 2
Borstel je haar van te voren goed door en zorg ervoor dat alle klitten eruit zijn voor je begint. Dit maakt het stijlen overigens ook gemakkelijker.

Stap 3
Zet de stijltang op de hoogste stand, dit klink misschien raar gezien hitte juist slecht is voor het haar. Maar een korte blootstelling aan hitte is minder schadelijk voor het haar dan, meerdere malen op een lagere stand over dezelfde lok heen gaan. Door een hogere stand is de kans groter dat je maar één keer over de lok heen hoeft te gaan voor het stijl is.

Tip: Voor stijl haar met volume is de truc dat je zo dicht mogelijk bij de haarwortels begint met stijlen en vervolgens de tang naar boven geleid. Voorkom dat je de stijltang naar beneden trekt. Op deze manier heb je voortaan stijl haar met volume!

Stap 4
Laat het haar na het stijlen rustig afkoelen. De kou zorgt namelijk voor de uiteindelijke look. Nadat het haar is afgekoeld kun je het haar finishen met haarlak of het in gewenst model brengen.