Wat is mijn gezichtsvorm?

Veel vrouwen hebben lang haar, maar zouden graag wat anders willen. Maar knip het nooit zomaar helemaal kort. Voor het zelfde geld past het niet bij de vorm van je gezicht. Mari van de Ven geeft in Koffietijd tips welke kapsel het beste bij jouw vorm gezicht past. 

Ovaal
Karakteristiek voor het ovale gezicht is dat het gelaat ter hoogte van de jukbeenderen iets breder is dan bij de kaaklijn of het voorhoofd. Het ovale gezicht lijkt iets breder bij de jukbeenderen en loopt dan een beetje puntig naar de kin. Het ovale gezicht wordt over het algemeen gezien als ideaal, vrijwel elke haarstijl staat goed bij deze gelaatsvorm.
Mari: “Bij ovaal kan alles. Kijk maar eens naar Halle Berry, die vrouw kan zo goed kort haar hebben!”

Vierkant
Het vierkante gezicht heeft een breed voorhoofd en een sterke, brede kaaklijn. Het kan rechthoekig lijken als het gelaat smal is en meer vierkant als het gelaat breed is.
Mari: “Bij een vierkant gezicht staat het mooi om korte lokken om je gezicht te hebben, dat maakt zachter. Neem geen pony, dat maakt je kaaklijn nog hoekiger en daar word je erg streng van.”

Rond
Deze vorm is wat het zegt, een gezicht zonder scherpe hoeken en neiging tot het breder zijn bij de jukbeenderen met zachte “hoeken” bij de kaaklijn en het voorhoofd. Het doel bij een rond gezicht is er lengte aan geven, om het gezicht langer te doen lijken. In het algemeen zijn haarstijlen met laagjes en maximale verhoging bovenop het het hoofd en minimaal volume aan de zijkanten van het gezicht een goede keus om een rond gezicht langer te doen lijken.
Mari: “Bij een rond gezicht zou ik het afraden om een kort kapsel te nemen, dan word je gezicht vaak nog kleiner.”

Hartvormig
Do it like Victoria Beckham: Een bob die net onder de kin valt met een pony of lang haar net over de schouders met een pony  is een juiste hairdo voor een hartvormig gezicht.
Mari: “Bij een hartvormig gezicht is het heel leuk om een korter kapsel te nemen. Een korte bob tot op de kaaklijn. Maar pas op: neem geen midden scheiding, dat maakt je voorhoofd extra groot!”