Mond

De schoonheidsideaal van vandaag is een mond met mooie volle lippen. Volle ronde lippen worden gezien als sensueel en aantrekkelijk, terwijl dunnen lippen als scherp en negatief worden gezien. Bijna niemand heeft volle ronde lippen van zichzelf; daarom is het voor de meeste vrouwen de uitdaging mooie ronde volle lippen te creëren. Uitgangspunt hierbij is een zo natuurlijk mogelijk uitziende mond.

Het opmaken van de mond begint met een goede basis. Die basis bestaat uit het aanbrengen van foundation rondom de contourrand van de lippen, gevolgd door het afpoederen van de foundation met een matte poeder. De foundation en het afpoederen zorgen ervoor dat de op te brengen lippenstift beter en langer blijft zitten.

Breng daarna de gewenste contourlijn aan met behulp van een lippotlood. Als de contourlijn is gezet, kunnen de lippen met hetzelfde lippotlood worden ingekleurd.

Door ook voor het inkleuren gebruik te maken van het lippotlood hecht de lippenstift beter en blijft hij langer zitten. Lippotlood is namelijk relatief droog; dit in tegenstelling dot de huid van de lippen die soms wat vochtig of meer vettig kan zijn.

Naast het kiezen van de juiste materialen en kleuren zit de kunst van het vak vooral in de vorm die wordt gegeven aan de lippen door het zetten van de nieuwe contourlijn. Door het tekenen van een iets diepere cupidoboog en het iets boller maken van de buitenkant van de bovenlip kan een vollere lip worden gecreëerd. Om de onderlip iets voller te maken kan de buitenkant iets boller worden getekend.

Vervolgens kunnen de lippen worden ingekleurd met een dekkende niet-transparante lippenstift. Droge matte lippenstift blijft langer zitten. Het is het beste om de lippenstift aan te brengen met behulp van een lippenseel. Met een lippenseel kan heel nauwkeurig worden gewerkt. Als laatste kan een lipgloss worden opgebracht om glans op te brengen en de kleur te nuanceren, zodat de lippen een mooie glanzende natuurlijke en volle uitstraling krijgen.

Gebruik in ieder geval geen lippotlood in een kleur die donkerder is dan de kleur van de lippenstift.

Het oogt niet meer natuurlijk als de gecreëerde contourrand van de lippen meer dan een tot twee millimeter buiten de natuurlijke contourrand ligt.