Ogen

Het aanbrengen van een mooie oogmake-up is complex en kent vele variaties waarmee steeds een andere look wordt gecreëerd. Ogen zijn ook bij uitstek het geschikte onderdeel van het gezicht om stemming en sfeer mee te benadrukken en aandacht mee te trekken.

Oogmake-up bestaat uit verschillende onderdelen die goed op elkaar en op specifieke vormen van de ogen moeten worden afgestemd om een mooi resultaat te bereiken.

Voor het creëren van de juiste vorm zijn regels uit de schilderkunst van belang: donkere kleuren bepalen vorm, harde lijnen maken hard en het vervagen van lijnen maakt zacht.

Uitgangspunt bij het aanbrengen van de oogmake-up is steeds: eerst de gewenste vorm creëren en daarna versiering aanbrengen met kleur.

Kleur ogen
Heb je bruine ogen gebruik dan groen, blauw of paars tinten.
Heb je lichte ogen (blauw/groen) gebruik dan goud, bruin of terracotta tinten.

Wimpers
Wimpers en wenkbrauwen kunnen gezien worden als de omlijsting van de ogen en zijn daarom heel bepalend. 

Voor wimpers geldt het volgende uitgangspunt: een gekrulde wimper zorgt voor een open oog. Een open oog geeft een zachte uitdrukking en maakt het een wakkere indruk.

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn bepalend in de non-verbale communicatie, omdat ze belangrijk onderdeel zijn van de mimiek. De vorm en dikte van de wenkbrauwen zijn ook bepalende voor de make-up in een gezicht. De vorm en kleur van de wenkbrauw zijn onderhevig aan de veranderingen en trends in het mode-en tijdsbeeld.

Het opmaken van de wenkbrauw begint met het epileren in de gewenste vorm. Gebruik voor het epileren een grijppincet. Voor het beste resultaat trek je de huid bij de wenkbrauw glad om vervolgens de ongewenste haartjes ‘haartje voor haartje’ weg te halen.

Bij het epileren wordt steeds een haar compleet met wortel verwijderd. Gevolg is dat de haar langer wegblijft en niet, zoals bij scheren het geval is, al na een paar dagen als een stoppeltje terugkomt.

Als de gewenste vorm in de wenkbrauw is gecreëerd kan vervolgens met een donkere oogschaduw de vorm van de wenkbrauw worden gezet.  Begin daarbij met poeder bij de punt van de boog en geef deze een accent. Het aanbrengen van poeder bij de aanzet dient wat spaarzaam te gebeuren. Als de aanzet te intensief wordt meegenomen, wordt het kleureffect vaak te hard. Hoe harder wordt gedrukt, hoe zwaarder de aanzet wordt.