Foundation

Foundation is letterlijk en figuurlijk de fundering van de make-up. Hij dient als basis en mag aan een goede make-up niet ontbreken. Foundation is bedoeld om een egaal geheel te creëren zodat de aandacht niet wordt afgeleid door oneffenheden. Op een egaal gezicht wordt alles sprekender. Een zo natuurlijk mogelijk effect wordt gecreëerd door het gebruik van zo min mogelijk foundation, maar wel zoveel al nodig.

Bij het aanbrengen van de foudation is de kleur van het gezicht het uitgangspunt. Een foundation die dezelfde kleur heeft als de kleur van het gezicht is het meest geschikt, omdat het gezicht hierdoor een geheel wordt.

Indien de juiste kleur niet aanwezig is, heeft het de voorkeur een kleur te kiezen die lichter is dan de kleur van het gezicht in plaats van het gebruik van een donkerdere kleur. Een lichtere foundation kan wel donkerder worden gemaakt, maar een donkere foundation kan niet lichter worden gemaakt.

Voor het aanbrengen van de foundation is het belangrijk eerste een goede dagcrème aan te brengen. Dit zorgt voor een optimale conditie van de huid.

Over de volgorde van het aanbrengen van foundation en camouflage zijn de meningen verdeeld. Mari raad aan eerst de foundation op te brengen en daarna de camouflage.

Als de foundation is aangebracht, is namelijk beter zichtbaar welke onderdelen van het gezicht nog extra camouflage nodig hebben. Hierdoor wordt een egaler gezicht gecreëerd met zo min mogelijk foundation, wat een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te goede komt.