Welke oog vorm heb jij?


Diepliggende ogen

Diepliggende ogen

Hoe het eruit ziet: Grote ogen dieper geplaatst in de schedel het creëren van een illusie van een prominente wenkbrauwen.

Make-Up Tip: Highlight het wenkbrauwbot en definiëren de wenkbrauwen zodat de wenkbrauwen prominenter lijken. Gebruik waterproof mascara om vlekken te voorkomen.
 
Monolid

Monolid

Hoe het eruit ziet: Een vlakke ooglid met weinig tot geen vouw.

Make-Up Tip: Krul de wimpers altijd. Begin met donkere kleuren bij de wimperrand en werk verder naar boven met lichte kleuren. Dat zorgt ervoor dat de aandacht naar boven gevestigd wordt.
 
Flap oogleden

Flap oogleden

Hoe het eruit ziet: De oogleden hebben een extra laag huid die over de vouw hangt. Daardoor lijkt het bewegende ooglid kleiner.

Make-up Tip: Gebruik eyeliner strak tegen de wimperrand aan om de wimperlijn te intensiveren, dit is namelijk het meest zichtbare deel van het ooglid. Bij het gebruiken van schaduw in de arcadeboog, mag je het zeker boven en langs de plooi aanbrengen, zo is de schaduw goed zichtbaar.
 
Uitpuilende ogen

Uitpuilende ogen

Hoe het eruit ziet: Geeft het uiterlijk van uitgebreide oogleden. Je kan meer van het ooglid zien dan bij andere oogtypes.

Make-Up Tip:  Donkere kleuren oogschaduw doen de oogleden smaller lijken, smokey eyes zal dus een mooie uitstraling geven. Een zwaar aangebrachte eyeliner langs de bovenste wimperlijn zal ook de leden smaller doen lijken.
 
Opgelift oog

Opgelift oog

Hoe het eruit ziet: Een amandel vorm die natuurlijk is opgelift aan de buitenste hoek. Het onderste ooglid is meer benadrukt dan het bovenste ooglid.

Make-Up Tip: Gebruik donkere kleuren en meer eyeliner, ook in de buitenste ooghoeken van het onderste ooglid om de vorm van het oog goed uit te laten komen.
 
Half hangende ogen

Half hangende ogen

Hoe het eruit ziet: Een amandelvormig oog waarbij de buitenste ooghoeken naar beneden hangen.

Make-Up Tip: De perfecte vorm voor een cat eye look. Wing de eyeliner naar buiten en omhoog op de bovenste wimperlijn om symmetrie te creëren.
 
Dicht bij elkaar staande ogen

Dicht bij elkaar staande ogen

Hoe het eruit ziet: De ruimte tussen je ogen is minder dan de breedte van een oog.

Make-Up Tip: Creëer de illusie van meer ruimte tussen de ogen, door lichtere schaduwen in de binnen ooghoeken aan te brengen. Voeg meer mascara toe aan de buitenste boven wimpers, dat laat de ogen ook wijder uit elkaar lijken.
 
Wijd staande ogen

Wijd staande ogen

Hoe het eruit ziet: De ruimte tussen de ogen is groter dan de breedte van een oog.

Make-Up Tip: Gebruik zwarte eyeliner aan de bovenste binnen ooghoek en de onderkant van de waterleiding van het oog, dat minimaliseert de breedte tussen de ogen. Bij het toepassen van de mascara, breng  je met een vloeiende beweging de mascara aan op de onderste wimpers naar binnen vanaf het lid richting de neus.