Föhnen en Polijsten

Föhnen en Polijsten


Het schoonheidsideaal op het gebied van haar is aan trends onderhevig en daarom steeds weer anders. Overeenkomst in alle trends is het hebben van mooi glanzend haar, dat volumineus en veerkrachtig is. Glans, volume en veerkracht staan voor gezond en energiek en dat is een beeld dat veel mensen willen uitstralen. Föhnen van het haar is een techniek die uitermate geschikt is voor het creëren van volume en glans. Veel haarproducten bevatten ook eigenschappen die het haar meer volume of glans geven, maar de basis kan het beste worden gelegd door het goed föhnen van het haar. Door het haar te föhnen wordt het als het ware gepolijst, waardoor het haar gaat glanzen. Door het haar in de richting te föhnen die loodrecht is ten opzichte van de hoofdhuid kan volume gecreëerd worden.
 
Stap 1

Stap 1

Het creëren van een mooi kapsel begint altijd met het wassen van het haar. Als het haar schoon en handdoekdroog is, kan het pas bewerkt worden. Gebruik vervolgens de stylingsproducten, zoals bijvoorbeeld een hittebeschermer, op het handdoekdroge haar.
 

Stap 2

Om makkelijk te kunnen werken kun je het beste het haar in secties verdelen. Begin met het onderste gedeelte bij de nek te föhnen, dat is tevens ook het moeilijkst bereikbare plekje.
 

Stap 3

Nadat je het haar iets hebt gedroogd en de stylingsproducten voor extra volume in het haar hebt gedaan, moet je bepalen in wat voor grootte je een ronde föhnborstel nodig hebt. Föhnborstels bestaan in veel verschillende maten. Het is daarom nodig voor de start de grootte van de borstel te bepalen. Hoe groter de borstelronding hoe steiler het haar. Hoe kleiner de borstelronding, hoe meer krullen. Krullend haar heeft van nature al meer volume. Kies dan een niet al te kleine ronding van de borstel. Creëer meer volume en niet teveel krul.
 
Stap 4

Stap 4

Als de juiste maat borstel is geselecteerd, kan worden begonnen met het gericht föhnen. Begin bij het föhnen aan de onderkant. Deel het haar op in kleine secties. Zet de föhn lekker warm en richt de föhn op het haar en niet op de hoofdhuid, anders verbrandt de huid.
 
Stap 5

Stap 5

Rol de borstel aan de onderkant in het haar, trek daarbij het haar als het ware een beetje uit de hoofdhuid, zodat het in een hoek van 90 graden ten opzichte van de hoofdhuid komt te staan. Op die manier wordt het meeste volume in het haar gecreëerd.
 
Stap 6

Stap 6

Maak tijdens het föhnen met de borstel een roterende beweging. Richt de föhn daarbij op de bovenkant op het haar. Als de ronding is gemaakt, is het goed het haar even in de borstel te laten zitten om af te koelen. Laat het haar vervolgens langzaam uit de borstel glijden. Op die manier wordt zoveel mogelijk volume gecreëerd. Om ervoor te zorgen dat het haar over de gehele lengte mooi rond valt, is het nodig om tijdens het inrollen op te letten dat de borstel goed tegen de haarinzet wordt ingezet. Eindig de roterende beweging pas aan het einde van de haarpunten. Zorg dat de punten goed rond vallen.
 
Stap 7

Stap 7

Na het föhnen kan de glans met een stylingproduct geoptimaliseerd worden. Daarbij is het van belang het stylingproduct alleen op de haarpunten aan te brengen. Anders wordt het haar te zwaar.
 

Producten